Behandeling bij kinderen

Uw kind blijkt slechthorend of doof te zijn. Dat roept nogal wat vragen bij u op. Logisch, want er verandert ineens veel. Communiceren met uw kind verloopt anders. Er worden vaak gebaren ingezet. Dat is wennen voor alle gezinsleden. Daarom biedt Pento Vroegbehandeling vanaf jonge leeftijd verschillende vormen van behandeling, zoals:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het audiologisch centrum in uw regio.

Cursussen
Voor slechthorende kinderen en hun gezins- en of andere familieleden hebben wij een ruim aanbod aan cursussen. Voor meer informatie kunt u kijken bij cursusaanbod kinderen of download de folder groepsactiviteiten voor gezinnen.

Kosten en vergoedingen Vroegbehandeling
De zorg die de vroegbehandeling biedt (individuele behandeling, cursussen en behandelgroepen) valt onder de zintuigelijk gehandicaptenzorg (ZG zorg). Deze zorg wordt vergoed vanuit de basisverzekering.

Criteria voor behandeling
De zorg kan worden gestart na aanmelding en wanneer voldaan wordt aan de interne plaatsingscriteria. Deze zijn gebaseerd op de beleidsregels voor zintuiglijk gehandicapten zorg. Kinderen kunnen op verwijzing van een audioloog of medisch specialist worden aangemeld bij de vroegbehandeling.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Centraal bureau Vroegbehandeling.

Voor scholen
Bent u leerkracht en heeft u een slechthorend of doof kindje in uw klas? Kijk dan hier voor tips of neem contact op met een van onze locaties, we adviseren u graag.